Event

donderdag 24 januari 2019

Yuri Honing

20.30 Ainsi

Yuri Honing speelde in 2017 voor een uitverkocht AINSI. Hij veroverde ons met zijn slepende melodieën en voor we het wisten was het concert voorbij. Dus natuurlijk hebben we de eerste kans gegrepen om hem wederom in Maastricht uit te nodigen! Deze keer komt hij met zijn akoestische kwartet. Dit dreamteam van Nederlandse jazzsterren speelt jazz met een hoofdletter J met regelmatig een verwijzing naar neoklassieke muziek. Het meesterlijke samenspel tussen de bandleden maakt ze allesbehalve voorspelbaar.


Saxofonist Yuri Honing is niet iemand die makkelijk in een hokje te plaatsen is. Hij heeft altijd naar verschillende bezettingen gezocht, waarbij hij genres en generaties probeert te overstijgen. Hij benadert jazz eerder als een taal dan als een stijl, en voegt diepte en spanning toe aan zijn vloeiende, melodieuze spel.

Yuri staat al vele jaren aan de top en tourt de hele wereld over. Na een zeer succesvolle debuut theatertour Het verlangen van Yuri Honing komt hij met een nieuw concert gebaseerd op zijn meest recente album Goldbrun. Zelden is een album met zoveel lof ontvangen door pers en fans! Bereid je voor om verreikt te worden door de meeslepende soundscapes van deze Edison- en Boy Edgar-prijswinnaar.

Lineup
Yuri Honing – sax
Wolfert Brederode – piano
Gulli Gudmundsson – contrabass
Joost Lijbaart – drums


‘Dit is muziek op het scherpst van de snede.’ (Jazzism★★★★★).

‘Romantische muziek voor contemplatie’. (Parool★★★★)

‘Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois.’ (Trouw★★★★★)


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

Laatste plaat

Goldbrun

Links

Yuri Honing


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}