Terug naar alle evenementen

Veronika Harcsa (HU) & Bálint Gyémánt Quartet (BE) + Peter Willems Quartet (NL) | THE POP-UP JAZZCLUB

  • Kumulus Maastricht 89 Herbenusstraat Maastricht, LI, 6211 RB Netherlands (kaart)

THE POP-UP JAZZCLUB PRESENTS:

Veronika Harcsa (HU) & Bálint Gyémánt Quartet (BE)
Peter Willems Quartet (NL)

Locatie: Kumulus Theater Maastricht

Inloop: v.a 19.30
Start concert: 20.00
Einde: 23.30

 

Veronika Harcsa (HU) & Bálint Gyémánt Quartet (BE)

In het spanningsveld tussen bedachtzame jazz, subtiele kamermuziek en energieke rock ontstaat een geheel nieuw terrein, gecreëerd door zangeres en componiste Veronika Harcsa en het Bálint Gyémánt Quartet. Het kwartet klinkt zowel als een rockband met jazz nuances als dat het je soms doet denken aan een  kamerensemble met een jazz, rock of ambient flair.


Tijdens een concert komen veel beslissingen van de band voort uit spontane improvisatie. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat Gyémánt een solo speelt en Harcsa daarna teksten toevoegt - het resultaat kan klinken als een gecomponeerd nummer, terwijl het in feite uit improvisatie is voortgekomen. Door voortdurend te experimenteren met nieuwe ideeën en de volgorde van de nummers te veranderen, is het kwartet in staat om elke keer weer de spontaniteit van improvisatie te vangen. Zowel de band als het publiek zit hierdoor op het puntje van haar stoel.

Line-up:
Veronika Harcsa - zang
Bálint Gyémánt - gitaar
Nicolas Thys - contrabas
Antoine Pierre - drums

 

Peter Willems Quartet (NL)

“Star potential; thats the word that lingers when the dust has settled after his performance. Unbelievable that you sing so well and simultaneously play the double bass at such a high leve. What stands out is the intonation the dynamics and expression.”

                                    - Jury of The Christina Concours

 

Peter Willems Quartet

Contrabassist en zanger Peter Willems kreeg onlangs het compliment van topbassist John Goldsby dat hij “een talent heeft om de aandacht van mensen af te dwingen en ze in zijn performance te zuigen”. Willems is er terecht trots op. Hij speelde onder andere op het North Sea Jazz (2019), Music Meeting (2019), So What’s Next (2020) en hij heeft de 2e prijs van het Prinses Christina Jazz Concours gewonnen. 5 maanden geleden won hij zelfs de Conservatorium Talent Award 2022! Zijn grootste muzikale voorbeeld is Chris Thile. Willems speelt in een groot aantal bandsvan o.a. Gustavo Jaramillo, Michal Niedbala en Tizaan Alphonso. Daarnaast speelt hij veel duo met Gary Lucas, Sabine Kühlich of Johan de Haan.

Line-up:
Peter Willems - contrabas, zang
Jakob Lingen - drums
Michal Niedbala - piano
Julia Warren - saxofoon

 

The Pop-up Jazzclub 

Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een rasechte Jazzclub. Maastricht’s eigen Jazzclub, die dit seizoen extra feestelijk zal zijn want Jazz Maastricht viert haar 20-jarig jubileum!

The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraar elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale beleving.  Een plek voor iedereen die samen met andere muziekliefhebbers van het verleden en het heden van de jazz wil genieten. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuw talent, traditionele jazz tot modern en crossover, de concerten van The Pop-up Jazzclub bieden een inspirerende ervaring voor elke jazz liefhebber.

Deze voorstelling komt tot stand in samenwerking tussen Jazz Maastricht en Theater aan het Vrijthof


Vorige
Vorige
7 maart

Perselí | LUMIERE JAZZ NIGHTS

Volgende
Volgende
1 april

JazzOut Fest Limburg - ZA 1 APR | Maastricht