Event

dinsdag 20 november 2018

Tin Men & the Telephone + Christian Klinkenberg

20.30 Ainsi

“IMPACT Night: The Internet of Jazz.” Een avond vol producties gecreëerd in het schemergebied tussen jazz en technologie, kunst en wetenschap, experiment en expressie.

Tin Men & the Telephone: “het best bewaarde geheim in jazz” volgens Downbeat. Hun gebruik van cutting edge technologie en uniek interactieve optredens, heeft hun wereldwijde bekendheid opgeleverd. Hun laatste project FURIE, is een sci-fi reis door de wereld van nep nieuws en alternatieve feiten. Het combineert akoestieke jazz en futuristische sounds, gecomponeerd op basis van speeches van populistische politici. FURIE, of Federal Union for Restoring Intergalactic Equilibrium, is een buitenaardse krijgsmacht gestuurd om de opkomst van populisme tegen te gaan door wereldleiders te ontvoeren. Het publiek helpt de aliens met het selecteren van wereldleiders en componeert gaandeweg ook een wereld volkslied.

Lineup

Tony Roe – piano
Pat Cleaver – bass
Jamie Peet – drums

Dirigent, componist en pianist Christian Klinkenberg laatste project presenteert het publiek een verhaal over verloren liefde, een kwaadaardige heks en een betoverde boom. Naast een verhalenverteller en orkestrale soundtrack, doet ook het publiek actief mee middels een App. De telefoons van de luisteraars worden via de speakers instrumenten, waardoor zij volledig ondergedompeld worden in het verhaal van “The Leaves That Hung But Never Grew“.

Lineup

Nora-Louise Müller (Hamburg): Bohlen-Pierce Clarinet
Todd Harrop (Toronto): Bohlen-Pierce Chimes
Franck Hemmerle (Straßbourg): Percussion / Drumset
Vedran Mutic (Luxembourg): Fretless-Bass
Melle Weijters (Amsterdam): Bohlen-Pierce E-Guitar
Paul Pankert (Eupen): Bohlen-Pierce Violin
Christian Klinkenberg (Eupen): Bohlen-Pierce Keyboard
Suse Weisse: Storyteller


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}