Event

donderdag 14 mei 2020

Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi GEANNULEERD

20.30 Ainsi

Saxofonist Tineke Postma combineert Nederlandse nuchterheid en pragmatisme met een grootstedelijk elan als geen ander. Haar muziek is elegant en zonder opsmuk maar verre van breekbaar op de manier waarop het zelfvertrouwen en vastberadenheid ademt. Haar spelen ging tijdens haar tijd op de Manhatten School of Music niet onopgemerkt en ze werd een bekende naam onder de meest invloedrijke jazz cats uit de New Yorkse jazz scene. Ze heeft gespeeld met grootheden zoals Greg Osby, Wayne Shorter, Scott Colley en is te horen op met Grammy bekroonde albums van Dianna Reeves en Terri Lyne Carrington. 

Nu komt ze naar Maastricht haar meest persoonlijke album tot nu toe getiteld “FREYA”. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Het album FREYA is een eerbetoon aan haar Friese roots en moederschap en al haar facetten. Dit album is haar eerste release als leider sinds ze vijf jaar geleden moeder werd, dus ze heeft veel te zeggen; muzikaal en spiritueel.
Op tour neemt zij in haar kwartet de fantastische trompettist Ralph Alessi mee. Alessi is “een individualist met een eigen stijl en geluid”, zegt Downbeat. Met zijn karakteristieke heldere geluid en bewonderens-waardige vakmanschap is hij een veelgevraagde sideman van vooraanstaande musici zoals Steve Coleman, Jason Moran, en Ravi Coltrane. Op zijn negen albums, waarvan drie met ECM Records, verweeft hij op vakkundige wijze invloeden van post-bop tot neoklassiek.

The Guardian (UK) over Tineke Postma: “Imaginative, accomplished contemporary jazz”.

Sax
Tineke Postma

Trompet
Ralph Alessi

Bas
Clemens van der Feen

Drums
Tristan Renfrow

In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

 

Denk aan

Greg Osby, Terri Lyne Carrington, Tia Fuller, Eric Vloeimans

Laatste plaat

Freya (2019, Edition Records)


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}