Event

zaterdag 16 februari 2019

Stefano Bollani & Philharmonie Zuidnederland


Jazz Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Philharmonie Zuidnederland slaan de handen in een om een unieke avond te creëren waar klassiek en jazz een bijzondere ontmoeting hebben. Dirigent Dmitri Liss en de virtuoze Italiaanse jazz pianist Stefano Bollani brengen het beste van deze twee werelden samen.

Stefano Bollani is de meest succesvolle jazz pianist uit Italië. Zijn samenwerkingen met artiesten als Pat Metheny, Bill Frisell, Paolo Fresu, Chick Corea en Paul Motian hebben hem wereldwijde bekendheid opgeleverd. Hij heeft al meer dan 30 albums opgenomen op diverse labels als ECM, Decca, Universal en Verve, waarvoor hij vele prijzen won en een eredoctoraat aan de Berklee College of Music.

In recente jaren valt hij op door zijn combinatie van jazz en klassieke muziek in een orkestrale setting waar hij samenwerkt met klassieke giganten als Ricardo Chailly, Sol Gabetta en het Concertgebouw Orkest. Als extrovert, eigenzinnig en vrijdenkend artiest, is een concert van Bollani bijwonen gelijk aan een wervelstorm vol improvisatie en spontane humor, een ervaring die nog wordt versterkt door zijn warmte en menselijkheid.


Programma

Philharmonie Zuid Nederland
Piano: Stefano Bollani
Dirigent: Dmitri Liss

Rossini                    ouverture La Gazza Ladra
Bollani                     Concerto Azzurro (Nederlandse première)

Prokofiev               delen uit Romeo en Julia


Tickets:

Ster rang – €41
Rang 1 –  €36
Rang 2 – €31
Rang 3 – €21
Jongeren < 31 – €10


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

Laatste plaat

Que Bom (2018)

Links

Stefano BollaniPhilharmonie Zuidnederland


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}