Event

maandag 25 november 2019

Robert Glasper


Robert Glasper behoeft nauwelijks introductie. De in Houston, Texas geboren pianist beslecht al jaren de grenzen tussen jazz, hip-hop, en gospel. Zijn grootste invloed is Miles Davis, in zijn woorden:

I’m obviously influenced by Miles Davis — even just the psyche of how he thinks about music…how he moves through, and always wanted to reflect the times he’s in. That’s what I’m doing now. He opened that door.

Samenwerkingen met onder andere Jill Scott, Snoop Dogg en Norah Jones legde hem bepaald geen windeieren. Met zijn band, Robert Glasper Experiment, won hij in 2012 een Grammy Best R&B Album. Voor de meeste artiesten is dat een absoluut hoogtepunt, voor Glasper slechts het begin. Later volgde samenwerkingen met Kendrick Lamar op zijn nu al legendarische album ‘To Pimp A Butterfly’, schreef hij de muziek voor de 2016 biopic Miles Ahead, over de legendarische trompettist Miles Davis, met bijdragen van onder andere Wayne Shorter, Herbie Hancock en Gary Clark Jr. Ondertussen won hij ook nog een extra Grammy en werkte hij samen met Stevie Wonder, Erykah Badu, Hiatus Kaiyote en John Scofield. Met een aanstekelijke energie improviseren Glasper en zijn band van de ene naar de andere aardverschuiving, en bewijst hij zich als de vlaggendrager voor een nieuwe generatie jazz artiesten. Zijn stijl wordt omschreven als een harmonieuze ontdekkingstocht bestaande uit ritmes met urgentie en perfect gevormde muzikale ornamenten die nooit te veel of te weinig zijn. Voor iedere hip-hop liefhebbende jazz enthousiast en visa versa een niet te missen concert!

Lineup – TBA

 

Denk aan

Christian Scott, Brad Mehldau, Roy Hargrove

Laatste plaat

Artscience (Bluenote, 2016)

Links

Website Robert Glasper


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}