Event

maandag 2 maart 2020

Richard Bona & Alfredo Rodríguez ft. Pedrito Martinez

20.00

Wereldse collaboratie van buitenaards talent
De klanken van Kameroen, Cuba en New Orleans vinden elkaar in de vorm van drie bijzondere en mateloos getalenteerde muzikanten: Richard Bona, Alfredo Rodríguez en als special guest Pedrito Martineez. Daar op het kruispunt waar een aanstekelijke Kameroense joie de vivre, charmante Cubaanse klanken en een onweerstaanbare groove elkaar ontmoeten ontstaat muziek van absolute wereldklasse.

Het was Quincy Jones die Richard Bona en Alfredo Rodríguez samen bracht op het Montreux Jazz Festival. De connectie hield stand en resulteerde in een bijzondere samenwerking in de vorm van het in 2016 uitgebrachte ‘Raíces (Roots)’ waar Bona een onuitwisbare indruk achterlaat op het debut album Tocororo van Rodríguez. Richard Bona’s status als een bassist van het zwaarste kaliber op het wereldtoneel is geen overstatement. Hij staat bekend om het gemak waarmee hij zijn publiek, groot en klein, van de eerste tot de laatste noot, weet aan te grijpen en te inspireren met zijn hartverwarmende uitstraling, zijn wervelende virtuositeit en het gemak waarmee hij schakelt tussen genres. Zijn bijnaam “the Sting of Africa” is dan ook niet verwonderlijk. Zijn muziek laat zich omschrijven als totale vrijheid. Het podium heeft hij al reeds gedeeld met grote namen zoals Pat Metheny, George Benson, Quincy Jones en Mike Stern.

In Alfredo Rodriguez vond hij zijn nieuwste samenwerking, gevoed door hun gedeelde passie voor Cubaanse muziek. De nog jonge in Havana geboren jazz pianist en componist mag zich nu al scharen onder Cuba’s beste muzikanten.

Richard Bona
Bass virtuoos Richard Bona combineert de klanken van zijn Afrikaanse roots moeiteloos met vrijwel ieder denkbaar genre binnen de muziek. Zijn inspirerende en uitgesproken speelstijl haalt een gevoel van enthousiasme en vreugde boven bij zelfs de meest pessimistische onder ons. Zijn virtuositeit op de bass hamert een onweerstaanbare groove voort die hij in een handomdraai weet te versterken met zijn unieke vocale vaardigheden.

Alfredo Rodríguez
Hij word nu al gezien als één van Cuba’s beste muzikanten. Als snel werd de in Havana geboren Alfredo Rodríguez (1985) ontdekt door de grote Quincy Jones. Net als Bona schakelt Rodríguez moeiteloos van achter zijn piano volledig compromisloos van het ene naar het andere genre. Hij heeft ondertussen vijf albums achter de rug waarvan hij de laatste heeft opgenomen met meester-percussionist Pedrito Martinez. Met zijn energieke spel en technische virtuositeit weet hij, concert na concert, een onvergetelijke indruk achter te laten.

 Pedrito Martinez
Deze percussionist van wereldklasse, weten ook Bruce Springsteen en Eric Clapton waar hij mee heeft samengewerkt, komt het Afrikaanse-Cubaanse duo versterken met een onweerstaanbare groove en dansbare ritmes. Martinez komt net als Afredo uit Havana, Cuba en zal ongetwijfeld een muurvaste muzikale fundering leggen. 

Lineup
Richard Bona – bass, vocals
Alfredo Rodriguez – piano
Pedrito Martinez – drums


“Zelfs na het concert krijg je nog kippenvel!” – De Volkskrant
“Richard Bona ijzersterk in Cubaanse Trip” – Jazznu


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

Denk aan

Jaco Pastorius, John Patitucci, Mike Stern


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}