Event

dinsdag 2 juli 2019

Red Jazz Maastricht

19.30 Raadzaal

HELP ONS OM JAZZ MAASTRICHT TE REDDEN

Er bestaat een kans dat Jazz Maastricht ermee moet stoppen. Eind mei heeft het Maastrichtse College van B&W de Gemeenteraad geadviseerd om de structurele subsidie van Jazz Maastricht te schrappen per 2021. Een destructieve bezuinigingsmaatregel op de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in deze stad & regio. De Gemeenteraad stemt over dit voorstel op 2 Juli. Als dit advies wordt aangenomen, betekent dat feitelijk het einde van Jazz Maastricht. Seizoen 2019-20 beloofd artistiek en zakelijk ons absolute hoogtepunt te worden;  gelijktijdig en onnodig wordt het ons eindpunt. Wij hebben jou steun nodig om te zorgen dat dit niet gebeurt ! Wil je blijven genieten van een breed en inspirered jazz aanbod in Maastricht ? Wil je diversiteit en kwaliteit behouden in het Maastrichtse nachtleven?

Maak het verschil hieronder !
Wij hebben jou nodig om de mening van de gemeenteraad te veranderen zodat zij tegen dit voorstel stemmen. Voor de duidelijkheid, dit is onze enige kans om Jazz Maastricht in leven te houden en wij kunnen het niet zonder jou! Als je ons wilt helpen, kun je een paar dingen doen:

Teken de petitie
Teken deze petitie die vervolgens aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Contacteer de raadsleden
Contacteer zoveel raadsleden als mogelijk via de telefoon en e-mail, en vertel hun om Jazz Maastricht te steunen en tegen deze bezuiniging te stemmen. Alle contact details zijn hier vindbaar.

Blijf op de hoogte
Schrijf je hier in voor verdere updates.

Zeg het voort
Deel de pagina en petitie op Facebook, via jouw e-mail of What’s App met jouw vrienden en familie.

Dank voor jou continue steun! Wij hopen te kunnen blijven doen waar wij van houden: het delen van fantastische jazz ervaringen met zoveel mogelijk mensen. Help ons alstublieft om dit te blijven doen!

Voor meer informatie over het B&W voorstel kijk hier.

Waarom Wij Jou Hulp Nodig Hebben
Jazz Maastricht heeft in 20 jaar iets opgebouwd, dat je maar in enkele Nederlandse steden vindt:  er treden fantastische artiesten op als Lizz Wright, John Scofield, Brad Mehldau, Avishai Cohen, Toots Thielemans, Bobby McFerrin, Mark Guiliana, Richard Bona en vele anderen. Regionale jazz artiesten worden  ondersteund, zowel professionals als talentvolle Conservatorium Maastricht studenten, middels onze populaire jamsessies, internationale jazz competitie ‘Maastricht Jazz Awards’, de EUJazz Nights en onze euregionale samenwerkingsverbanden. Samen met onze partners hebben wij een jazz hotspot gecreëerd in Europa, en behoren wij tot de meest succesvolle jazz organisaties in Nederland. Dit alles door een klein team dat met hart en ziel bijdraagt aan de voorwaartse ontwikkeling van de jazz en deze stad en regio.

In recente jaren ziet Jazz Maastricht haar kaartverkoop en samenwerkingen stevig groeien, resulterend in een internationale naamsbekendheid. Onze jazz evenementen trekken een steeds breder en diverser en jonger publiek aan, dat soms zelfs uit Engeland of Frankrijk afreist voor een unieke muzikale ervaring. Dit brengt ons bij het centrale punt: Jazz brengt  mensen samen, ongeacht hun achtergrond, politieke overtuiging of religieuze overtuiging. Jazz is een universele taal die spontane ontmoetingen mogelijk en staat symbool voor openheid en vernieuwing. Ondanks de goede resultaten en jarenlange meerwaarde voor Maastricht, kiest het College van B&W ervoor de prijs van de bezuiniging grotendeels op ons te laten drukken en daarmee een goed draaiende en groeiende organisatie de nek om te draaien. Zij maken hiermee de keuze, haaks op de startnotitie ‘Cultuur: een rol van betekenis’, tegen culturele diversiteit, en tegen een levendige en dynamische stad met voor ieder wat wils. Dat maakt de stad en regio minder aantrekkelijker voor (nieuwe) bewoners en bezoekers, verzwakt de muziekopleiding van het conservatorium  (speelplekken, masterclasses, coaching, stageplaatsen en support voor studenten & alumni zullen verdwijnen) en breekt de regionale muziekketen voor jazz musici af. Laten we samen de cultuur en stad verrijken in plaats van verarmen. Red Jazz Maastricht!


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}