Event

donderdag 26 oktober 2017

Maria Mendes

20.30 Ainsi

Uitverkocht!

De geliefde Portugese jazz zangeres Maria Mendes brengt deze oktober de zon naar Maastricht.


Maria Mendes

Lichtvoetig, veelzijdig en vol emotie speelt zij samen met haar trio werk van haar nieuwste album Innocentia. Haar composities putten inspiratie uit vele hoeken en zijn een speelse mix van bossa nova en jazz.

Geboren in Portugal, studerend in Rotterdam, New York en Brazilië, woont zij tegenwoordig in Rotterdam en speelt over de hele wereld. Van de Blue Note in New York tot de AINSI in Maastricht en vaak met interessante samenwerkinen zoals met clarinettist Anat Cohen (ISR) op haar laatste album. Haar klank is zuiver, speels, licht als een zonnestraal en veelzijdig met knipogen naar de jazz (Shirley Horn, Charlie Parker),  Braziliaanse muziek (Hermeto Pascoal) tot popmuziek (Sting) en spoken word (Carmen McRae).

Haar bandleden met wie zij al jaren speelt bestaan uit absolute Nederlandse top musici, zoals op piano Karel Boehlee die in de Toots Thielemans Band speelde. Jasper van Hulten is de vaste drummer van Eric Vloeimans en bassist Clemens van der Feen speelt o.a. met het Jesse van Rulle Trio.

Lineup
Maria Mendes – zang
Karel Boehlee – piano
Jasper Somsen – contrabas
Jasper van Hulten – drums
Featuring: Alex Simu – Clarinet

Denk aan

Sting | Hermeto Pascoal | Shirley Horn

Laatste plaat

Innocentia (2015)

Links

Maria Mendes


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}