Event

dinsdag 27 maart 2018

Jazz at the Cinema – CrossCurrents Festival

20.00 Lumière

DIT IS NIET HET JAZZFESTIVAL VAN JE OPA

Het CrossCurrents Festival duikt diep in onbekende wateren, om onze toekomstvisie op jazz in kaart te brengen. Na een succesvolle lancering in 2017, met volgepakte locaties en veel lof van de pers, is CrossCurrents Festival terug. Gedemonteerd en uitgebreid voor –  verspreid over drie dagen in 2 maanden – door improvisatie aangewakkerde shows


De eerste nacht in de nieuwe, uitgebreide versie van CrossCurrents Festival is niet voor bangeriken. Gevuld met donkere beelden en pulserende beats, word je keer op keer verrast door de rock-geïnspireerde klanken van Nordmann die de klassieke jaren ’50 noir ‘Dementia’ van John Parker benadrukken. Om de show te openen zal The Arrangers Project je vervoeren door vier verschillende werelden, met premiering van vier totaal verschillende soundtracks voor Achim Beiler’s experimentele visuele-droom “Layer by Layer”.


Dementia – Nordmann

Een louche hotelkamer, een jonge vrouw ontwaakt uit haar nachtmerrie en trekt de stad in. Een nacht vol geweld en waanzin volgt, ergens waar de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt. We krijgen een intieme inkijk in de psyche van een getormenteerde ziel.

Dementia uit 1955, gemaakt door John Parker, is een duistere en uiterst bizarre film noir.

Nordmann wordt vaak omschreven als donker, filmisch en energetisch in al zijn vormen. De dreigende ondertoon in hun muziek past perfect bij de mysterieuze sfeer van deze cult-klassieker.

 

LINE-UP

Mattias De Craene – tenor sax, clarinet
Edmund Lauret – gitaar
Dries Geusens – bass
Elias Devoldere – drums, percussie & toetsen


Layer By Layer – The Arrangers Project

Een interdisciplinair kunstproject, geïnitieerd door het Conservatorium Maastricht, overschrijdt grenzen tussen verschillende kunstvormen en landen.

Gericht op een korte film van 4 minuten van de filmmaker Achim Bieler uit Aken: “Layer By Layer.” Net zoals de film betekenislagen creëert met verschillende afbeeldingen op elkaar geplaatst, creëren vier componisten lagen van ervaringen met vier drastisch verschillende scores, die elk een totaal andere versie van het voor het publiek creëren.

Denk aan

The Yellowjackets, Steve Coleman, The Bad Plus

Laatste plaat

The King

Links

Nordmann


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}