Terug naar alle evenementen

Ingi Bjarni Quintet + Kika Sprangers & Kristján Martinsson | THE POP-UP JAZZCLUB

  • Kumulus Maastricht 89 Herbenusstraat Maastricht, LI, 6211 RB Netherlands (kaart)

THE POP-UP JAZZCLUB PRESENTS:

Ingi Bjarni Quintet + Kika Sprangers & Kristján Martinsson

Locatie: Kumulus Theater Maastricht

Inloop: v.a 19.30
Start concert: 20.00
Einde: 23.30

 

Ingi Bjarni Quintet

De IJslandse pianist Ingi Bjarni brengt muziekvrienden uit zijn geliefde Scandinavië samen in een kwintet bestaande uit de Noorse trompettist Jakob Eri Myhre, de Estse gitarist Merje Kägu, de Zweedse contrabassist Daniel Andersson en de Noorse drummer Tore Ljøkelsøy. In augustus 2019 bracht het kwintet haar eerste studioalbum uit, Tenging (verbinding). Het album kreeg internationaal positieve recensies en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor de Icelandic Music Awards in 2020. In oktober 2021 nam het kwintet een nieuw album op. De titel van album is ‘Farfuglar’, wat in het Nederlands ‘reizende vogels’ betekent;zelfs wanneer reizen moeilijk is, kunnen we altijd reizen als ontdekkingsreizigers van muziek en kunnen we door muziek contact maken, zelfs als we ver van elkaar verwijderd zijn.

Kika Sprangers & Kristján Martinsson

Dit concert is een exclusieve ontmoeting tussen de IJslandse pianist en multi-instrumentalist Kristjàn Martinsson (winnaar Nordic Jazz Commets) en Nederlandse saxofoniste Kika Sprangers. Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Kristján Martinsson woont in Nederland maar voelt zich in zijn hart nog altijd Scandinavisch. Hij componeert sfeervolle muziek die je meevoert naar de uitgestrekte natuur van zijn geboorteland IJsland.


 

The Pop-up Jazzclub 

Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een rasechte Jazzclub. Maastricht’s eigen Jazzclub, die dit seizoen extra feestelijk zal zijn want Jazz Maastricht viert haar 20-jarig jubileum!

The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraar elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale beleving.  Een plek voor iedereen die samen met andere muziekliefhebbers van het verleden en het heden van de jazz wil genieten. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuw talent, traditionele jazz tot modern en crossover, de concerten van The Pop-up Jazzclub bieden een inspirerende ervaring voor elke jazz liefhebber.

Deze voorstelling komt tot stand in samenwerking tussen Jazz Maastricht en Theater aan het Vrijthof


Vorige
Vorige
6 juni

Egle Petrosiute ft. Kiko Freitas | LUMIERE JAZZ NIGHTS

Volgende
Volgende
15 september

Ntjam Rosie & SMANDEM.| THE POP-UP JAZZCLUB