Event

donderdag 24 oktober 2019

Gilad Hekselman Trio

20.30 Ainsi

Het Israëlische gitaarwonder Gilad Hekselman keert terug naar Maastricht met zijn vaste trio waarmee hij in 2018 “Ask for Chaos” uit heeft gebracht. Een album dat is gevuld met sonische verrassingen, lyrische composities en een breed palet aan invloeden van Milton Nascimento, tot Ornette Coleman. “De albumtitel is niet noodzakelijkerwijs een beschrijving van de muziek,” zegt Gilad, “Ask for Chaos zegt dat vanuit chaos nieuwe dingen kunnen komen, in muziek en in het leven. Je vraagt ​​om chaos om vooruitgang te boeken. ” Bezoek zijn concert en ervaar de volgende progressie in de carrière van deze ongelofelijk kunstenaar.

Gilad’s kristalheldere geluid en grenzeloze verbeeldingskracht hebben hem veel lovende woorden opgeleverd. Uniek in zijn spelen laat Gilad’s bescheiden virtuositeit hem moeiteloos overstappen van een interpretatie van een Beatles-nummer naar groovy jazz standaarden en melodieuze, unieke composities. Allemaal gepaard met vlijmscherpe, melodieuze solo’s en ondersteund door een stellaire band.

Gilad’s Trio, met Rick Rosato op bas en Jonathan Pinson op drums, is trouw aan het klassieke gitaartrio-geluid waar Gilad bekend om is geworden, en constant bezig is iets nieuws aan de muziek toe te voegen. In Gilad’s woorden: “Rick en Jonathan geven een geheel nieuwe dimensie aan mijn muziek. Ik zeg dat ze me scherp moeten houden. “

 

In samenwerking met Theater aan het Vrijthof

 

Denk aan

Kurt Rosenwinkel, Julian Lage, John Scofield, Pat Metheny

Links


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}