Event

donderdag 4 april 2019

EU Jazz Night: Dada Bölüm & Toon Roos

20.30 Ainsi

De Euregio barst van de goede jazz artiesten die wij met veel trots presenteren! Deze editie combineert de gelauwerde saxofonist Toon Roos en het kwartet Dada Bölüm onder leiding van trombonist Tim Daemen.


Dada Bölüm is een onconventioneel kwartet geleidt door Tim Daemen met daarnaast Lennert Baerts, TBD en Achim Bill. Geworteld in jaren ’50 en ’60 jazz, dit kwartet blinkt uit in spontane contrapunt communicatie met een ontspannen gevoel van vrijheid. Met een succesvol debuut album in hun broekzak, weeft Dada Bölüm een mix van wervelende stijlen samen tot een naadloze warboel. Het resultaat is intelligente West Coast jazz met een pakkende moderne flair.

Lineup
Tim Daemen – trombone
Lennert Baerts – sax
TBD – bas
Achim Bill – drums

Vaak geroemd als een van de beste saxofonisten in Europa, de lyrische en intuïtieve stijl van Toon Roos hebben geleid tot een kleurrijke carrière voor deze Nederlandse jazz artiest. Hij heeft vrijwel overal opgetreden en opgenomen met muzikanten als Peter Erskine, John Scofield en Toots Thielemans, van Hammersmith Appollo tot North Sea Jazz. Hij wordt begeleidt door Karel Boehlee en Sal la Rocca. Samen creëren zij moderne, lyrische jazz in combinatie met klassieker van componisten als Miles Davis en Tom Jobin.

Lineup
Toon Roos – sax
Karel Boehlee – piano
Sal la Rocca – bas


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}