Event

donderdag 7 februari 2019

EU-Jazz Night: Albert Vila Trio, Cast Glass, Frey/Suilen

20.30 Ainsi

De Euregio barst van de goede jazz artiesten die wij met trots presenteren. Deze editie combineert een fantastisch gitaartrio, filmische crossover jazz-pop, en een bijzonder trompet/piano duo.


De Spaanse gitarist Albert Vila is een snel stijgende ster in de Europese jazz scène. Zijn gevoel voor dramatiek, kwetsbaarheid en intieme stijl, geven luisteraars het gevoel te luisteren naar de soundtrack van Vila’s eigen interne monoloog. Hij komt met zijn vaste trio met Daniel Jonkers op drums en Alex Gilson op bass.

Cast Glass is een internationaal mini-orkest met enkele Conservatorium Maastricht alumni in de gelederen. Dit geesteskind van Duits-Nederlands componistenduo Marco Mlynek & Marc Alberto (o.a. Jett Rebel) brengt pop melodieën, folk teksten, jazz harmonieën en neoklassieke texturen naadloos samen. Met intelligente composities en theatrale styling brengen zij de luisteraar diep in hun muzikale fantasiewereld.

Willem Suilen & Marvin Frey , beiden Conservatorium Maastricht alumni, hebben als, respectievelijk piano en trompet duo, een unieke stem in een scène gedomineerd door trio’s en quartetten. Hun muziek wordt gekenmerkt door een diep gevoel van ruimte, uitgesponnen melodieën en rusten die de tijd tot haar breekpunt uitrekken.


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}