Event

woensdag 29 januari 2020

EU Jazz Night | Kim Versteynen, Jo Didderen & L’Equipe de Rêve

20.30 Ainsi

De EU-regio barst van het jazz talent en dat mag de wereld weten! Elk jaar organiseren we een aantal mini-festivals met de beste regionale jazzartiesten onder de titel: EU-Jazz Nights. Volgepakte avonden van afwisseling, kleurrijke muziek en avontuur. Een ideaal startpunt voor iedereen die de lokale jazzscene wil ontdekken.

De aftrap van de tweede EU-Jazz Night van het seizoen: de frisse, verzachtende stem van Kim Versteynen. Ze is een ​​vaste waarde geworden in de Belgische jazzscene, met een rijk gevulde prijzenkast, en een schitterend repertoire aan opnames. Haar boeiende improvisaties en openhartige teksten nemen het publiek mee in een emotionele achtbaan van de eerste tot de laatste noot. Geen makkelijke taak om opvolging aan te geven.

Aan EU-jazz veteranen Jo Didderen & L’Equipe de Rêve om toch precies dat te doen. Limburgse bassist en componist Jo Didderen heeft een “dreamteam” van regionale artiesten verzameld met zowel veteranen als nieuw talent. Ze vullen de nacht met stevige grooves en knallende instrumentals. Het resultaat is een fantastische mix van stijlen ergens tussen Blue Note-klassiekers en het beste van het New Cool Collective. Wij noemen het Limburgse Groove-Jazz. Oh, en vergeet niet je dansschoenen mee te nemen, je zult ze nodig hebben…

 


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}