Event

donderdag 21 maart 2019

Vijay Iyer en Craig Taborn – Concert & Lecture “Music and the Brain'”


De Amerikaanse jazzpianisten Vijay Iyer en Craig Taborn komen naar Heerlen voor een exclusief duoconcert. Voorafgaand aan het concert geeft Harvard University professor Vijay Iyer een inspirerende lezing over ‘Music & the brain’. Het exclusieve concert wordt gepresenteerd in Theater Heerlen in samenwerking met Jazz Maasticht.

Vijay Iyer en Craig Taborn behoren tot de meest progressieve en invloedrijke pianisten in de piano jazz van deze generatie. ECM recording-artist Vijay Iyer werd voor een Grammy Genomineerd en onlangs door Pichtfork uitgeroepen tot ‘een van de meest interessante en fundamentele jonge pianisten in de jazz van dit moment’. Craig Taborn is een van de meest begeerde jazz pianisten die regelmatig hoog in critics en readers polls verschijnt van gerenommeerde jazztijdschriften als Downbeat en JazzTimes. Hij werkte samen met artiesten als Paul Motion, Dave Holland, Chris Potter, Bill Frisell and Steve Coleman.

Tijdens dit unieke duoconcert bundelen de twee visionairs hun krachten om de grenzen binnen de jazz, klassieke muziek en improvisatie op te zoeken. Verwacht wordt een knetterend piano spektakel, meanderend tussen expressionisme en impressionisme.

Lezing
Iyer kreeg in 2014 de titel ‘Franklin D. and Florence Rosenblatt Professor of the Arts (in the Department of Music) op de prestigieuze Harvard University in Cambridge (Massachusetts). Voorafgaand aan het concert geeft hij om 19:30 u een lezing over de werking van muziek op het brein. Bezoekers van het concert kunnen de lezing gratis bijwonen.


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}