Event

donderdag 29 september 2016

Cyrille Aimee + Benjamin Herman & Robin Nolan Trio


Jazz Maastricht presenteert een avond vol Gypsy-jazz boordevol swingende klanken uit Parijs door de Franse zangeres Cyrille Aimée én het Benjamin Herman & Robin Nolan Trio. Twee fantastische concerten op één avond in de ‘spirit’ van Django Reinhardt.

Zangeres Cyrille Aimée groeide op in Samois-sur-Seine, de voormalige woonplaats van de legendarische Django Reinhardt, waar ze al vroeg betoverd werd door de gypsy jazz en regelmatig met vrienden op straat optrad. Een avontuur dat haar zelfs jong opeens op het podium van het Montreux Jazz Festival bracht waar zij onverwachts de eerste prijs in het vocalisten concours won. Tegenwoordig woont ze in Brooklyn en wordt zij door de New York Times omschreven als een kruising tussen Sarah Vaughan en Michael Jackson.
Naast standards en moderne composities van bijvoorbeeld Thelonious Monk heeft ze ook Spaans- en Franstalige songs op haar repertoire. Aimée was in 2010 finalist tijdens de Thelonious Monk International Jazz Vocal Competition en won in 2012 de Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition. In haar band spelen maar liefst twee gitaristen: Michael Valeanu op elektrische gitaar en Adrien Moignard op akoestische gypsy jazz-gitaar.

‘Saucy, swinging and utterly charming’ (Downbeat).
I can’t really think of anyone who is carrying on that tradition with more authenticity than Cyrille.” (Christian McBride)

Luister naar deze NPR Jazz radioshow over haar met Christian McBride als radio-host.

Line-up

  • Cyrille Aimée – zang
  • Michael Valeanu – Elektrische gitaar
  • Adrien Moignard – Akoestische gitaar
  • Jeremy Bruyère – bas
  • Yoann Serra – drums

Benjamin Herman & Rob Nolan Trio

Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve muzikanten van Nederland. Hij tourde over de hele wereld en werkt in veel diverse formaties. Hij is drievoudig winnaar van de Edison Award en winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs en karakteristiek genoeg ook door Esquire gekozen als best geklede Nederlander in 2008. “Robin Nolan volg ik al twintig jaar en zo lang als ik hem ken wil ik samen iets maken”, aldus saxofonist Benjamin Herman. Na twintig jaar is het zo ver, dit voorjaar werkte hij met de Gypsy Jazz-gitarist aan een EP die eind november 2015 onder de naam ‘Swing de Paris’ verscheen bij DOX Records. Met het trio van Robin nam Benjamin een zestal stukken op in de stijl van Django Reinhardt en Grappelli’s Hot Club de France Quintette van de jaren ’40. Met een powerhouse gipsy ritmesectie gevormd door Robin’s broer Kevin Nolan op gitaar en Arnoud van den Berg op bas blazen ze de swingende muziek weer nieuw leven in.

Line-up

  • Benjamin Herman – altsax
  • Robin Nolan – gitaar
  • Kevin Nolan – gitaar
  • Arnoud van den Berg – contrabas

Disco Le Sud

Disco Le Sud serveert rondom de twee voorstellingen aanstekelijke, warme en vooral zonnige muziekjes in de foyer. Het gaat het dj-duo, bestaande uit Paul Pinxten & Paul jr. Pinxten, niet om de dwang van beat en decibel, het is de schoonheid van de melodie die de toon zet. De typische Disco Le Sud sound wordt gemaakt met sfeervolle filmmuziek, Franse chansons, swingende gypsy-jazz en op smaak gebracht met retro pop uit mediterrane landen.

Laatste plaat

Let's Get Lost (2016, Mack Avenue Records)

Links

Robin NolanCyrille AiméeBenjamin Herman


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}