Event

zaterdag 31 augustus 2019

BRUIS x Parcours | QUBE & Muze Jazz Orchestra

Gratis
20.00

Jazz Maastricht presenteert een bruisende prachtige en muzikale nazomeravond met het Belgische Muze Jazz Orchestra en QUBE, winnaar van de Maastricht Jazz Awards Talent Award! Het Muze Jazz Orchestra neemt je moeiteloos mee door de muziek die het heden én het verleden kleur geven, afgewisseld met hun weergaloze composities van eigen hand. Inspiratie van Charles Mingus tot aan New Cool Collective, de Belgische formatie swingt met vivre door de muziek! Daarna is het aan de aanstormende quartet formatie QUBE om de avond af te sluiten en het cultureel seizoen in te blazen met hun hedendaagse kijk op jazz! Met lyrische melodieën en dromerige melancholische harmonieën meandert de muziek door complexe ritmes in een levendig spektakel van improvisatie en sluiten zij de avond af.

 

Muze Jazz Orchestra:
Dit muzikale kracht collectief is in 2010 ontstaan uit maandelijkse jamsessies in het nabij Maastricht gelegen Heusden-Zolder. De kern bestaan uit alt-saxofonist Lieven Cambré en gitarist Marco Cirone. Zij stellen een orkest samen bestaande uit talentvolle jazzmusici uit de regio en geven samen met David Demuynck vorm aan de eigen arrangementen van het orkest. Daarnaast staan ook de originele composities en arrangementen van Lieven Cambré centraal. Met swingende blazers en zwierende bassen spelen zij door hun repertoire van op jazz en blues, maar ook op funk en afrobeat gefundeerde muziek.


QUBE:
Het jazz quarter van gitarist en componist Benjamin Schneider is een bries van frisse composities en nieuwe geluiden. Samen met Hyung Jin Ee (tenorsax), Wolf van Gemert (contrabas) en Max Hilpert (drums) vormen zij een haast driedimensionale muzikale ‘qube’ en gaan ze opzoek naar de balans tussen drie verschillende dimensies: improvisatie, compositie en emotie. Hun hedendaagse jazz staat bol van emotie en spanning met hun karakteristieke geluiden gevormd uit de geest van improvisatie en samenspel. Met dromerige melodieën en een ongrijpbaar gevoel voor ritme is de muziek altijd in beweging. De groep, gebaseerd in Maastricht, wist al met hun unieke geluid en hun veelzijdigheid aan talent de Maastricht Jazz Awards Talent Award te winnen.

 

OPENING CULTUREEL SEIZOEN MAASTRICHT
BRUIS X HET PARCOURS

Bruis Maastricht & Het Parcours gaan dit jaar voor het eerst samenwerken onder de overkoepelende naam Opening Cultureel Seizoen. In het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september dient het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark als festivallocatie van deze samenwerkende evenementen.

In de afgelopen maanden hebben de grote culturele instellingen in Maastricht hun krachten gebundeld om een nieuwe vorm te geven aan de onderlinge samenwerking binnen de Maastrichtse cultuursector. De Stadsweide creëert hierbij nieuwe kansen om vorm te geven aan de gezamenlijke ambitie om te kunnen uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival. Samenwerking, vernieuwing, innovatie en doorontwikkeling staan centraal, waarbij nieuwe kunstvormen en spannende programmering uitgangspunten zijn.

Tijdens het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september geniet je dus dubbelop van cultuur, waarbij het beste van Bruis en Het Parcours samenkomt!


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}