Event

zondag 24 mei 2020

Big Band Night met Eric Vloeimans GEANNULEEERD!

20.00–23.00 Theater a/h Vrijthof

In volle swing voorwaarts! Blazende kopers, knallende drums en zwierende bassen! De Jazz Maastricht Big Band Night staat garant voor een heerlijke avond waarbij stilzitten onmogelijk blijkt. Ooit ontstaan in de nachtclubs van New Orleans met precies dat doel voor ogen; de voeten los van de grond en swingende heupen. Tijdens de vorige edities van de Jazz Maastricht Big Band Night was het al aan The Jack Million Band en de Mo Jones Big Band met “The Voice of Holland” winnares Jennie Lena om het Vrijthof op haar funderingen te doen schudden met een swingende onbevreesdheid.

Dit keer is het de beurt aan de in Maastricht gewortelde Bigband Swing Design en de Conservatorium Maastricht Big Band. Eerst genoemde is al jaar en dag een bekende naam binnen het genre met optredens van Brussel tot New York en San Francisco, waarbij ze niet schuwen om buiten de bekende kaders van een Bigband te treden. De Conservatorium Maastricht Big Band bestaande uit een bonte bezetting van top musici, allen studenten en alumni van het gelijknamige instituut, brengt de ziel van swing en bigband muziek als geen ander. Kortom, een fantastische Maastrichtse double-bill van twee bands die hun strepen hebben verdiend.

Special Guest: Eric Vloeimans

Eric Vloeimans heeft door de jaren heen met een kleurrijke collectie aan ensembles gespeeld. Met zijn ‘chamber/jazz’ trio ‘Fugimundi’ is hij samen met Anton Goudsmit op gitaar en reizende ster Harmen Fraanje op piano tweemaal op tour gegaan door de Verenigde Staten. Hun brede repertoire strekt zich uit van hedendaagse jazz en gangbare standards tot wereldmuziek en altijd met een flinke dosis voor charme en vernuft.

Vloeiman’s veelzijdigheid blijkt uit de diversiteit van gezelschappen waar hij mee heeft gespeeld. Met zijn muzikaal talent, luchthartige voorkomen en geweldig gevoel voor humor heeft hij al gespeeld voor nationale en internationale artiesten zoals Mercer Ellington, John Taylor, Peter Erskine, The Rotterdam Philharmonic Orchestra, Jasper van ’t Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine, Joey Baron, the Holland Baroque Society, Lars Danielsson, Michael Moore, Tuur Florizoone, the Matangi Quartet, Bojan Z., Eric Vaarzon Morel, Martin Fondse, het Koninklijk Concertgebouworkest en vele andere!

 

 

Denk aan

Glen Miller, Buddy Rich, Count Basie, Duke Ellington


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}