Event

zondag 19 mei 2019

Big Band Night – Feat. Jennie Lena


In volle swing voorwaarts! Big Bands ontstonden in de nachtclubs van New Orleans met één doel: de voeten los van de grond en swingende heupen. Deze Big Band Night  brengt de swing naar Maastricht met optredens van The Jack Million Band ft. Lindy Hop dansers en de Mo Jones Big Band met Jennie Lena!


20h00 – The Jack Million Band, staat bekend om haar fantastische interpretaties van 40’s swing. Zij kunnen vrijwel alles spelen wat zij willen, van Sinatra tot ballroom klassiekers. Door hun technische precisie en historische accuratesse hebben zij over de hele wereld een reputatie opgebouwd. In 2011 werden zij zelfs  opgenomen in de “Sally Bennet Big Band Hall of Fame”! Hun spontaniteit en enthousiasme verovert gegarandeerd de harten van elke muziekliefhebber. Vanavond maken zij er een bijzonder feest van door een mix van muziek, meespelen met originele projecties van het Glenn Miller Orchestra en acht fantastische Lindy Hop dansers van Swing Out Maastricht.

21h30 – De Mo Jones Big Band is een 20-tal, bonafide groove motor. In het midden van deze muziek machine staat zanger en hammondspeler Mo Jones. Voor meer dan 15 jaar leidt hij enkele van Limburgs beste muzikanten. Van de podia op North Sea Jazz en Pinkpop tot lokale danszalen, Mo en zijn band versmelten onbevreesd een mix van pakkende melodieën en stuwende ritmes tot een programma vol groovy nummers. Als speciale gast deelt “The Voice of Holland” finalist Jennie Lena met hun het podium. Haar stem klinkt meer als een zangeres uit het diepe Zuiden van de USA, dan een energieke Amsterdamse, maar haar rauwe en krachtige stem is onmiskenbaar, wat haar al miljoenen luisteraars op YouTube en een wereldwijde fanschare opleverde.


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}