Event

maandag 12 november 2018

Antonio Sánchez & Migration / Jazzmeia Horn


Een avond met de beste hedendaagse jazz musici in de wereld: meesterdrummer Antonio Sánchez, en de grootste doorbraak van 2017: zangeres Jazzmeia Horn.


Viervoudig Grammy Award winnaar, met nominaties voor een Golden Globe en Bafta, Antonio Sánchez is een van de beste drummers en componisten van dit moment. Hij speelde al op honderden albums mee en heeft opgetreden met artiesten als Chick Corea, Pat Metheny en Toots Thielemans. Ook als componist oogst hij succes, wat in 2013 leidde tot de uitnodiging om de soundtrack voor de vele prijzen winnende film “Birdman” te creëren.

Zijn groep ‘Migration’, opgericht in 2007, is het vaste kwintet van Sánchez en versmelt diverse muziekstijlen en invloeden. Hun debuutalbum zond schokgolven door de jazzwereld met hun ambitieuze, meeslepende composities en de stuwende drums van Sanchez.

Lineup

Antonio Sanchez – drums
Chais Baird – saxofoon
John Escreet – piano / keys
Orlando le Fleming– bas
Thana Alexa – zang

Door de Thelonious Monk en Sarah Vaughan Competities te winnen, was 2017 een explosief jaar voor de 27-jarige Jazzmeia. Haar debuut album leidde onmiddellijk tot positieve reacties waaronder een Grammy nominatie en een optreden tijdens de 60e Grammy Award Ceremony.

Door haar gedurfde levendigheid en uitgesproken teksten wordt zij al vergeleken met artiesten als Nina Simone, Betty Carter en Erykah Badu. Geboren in Dallas, woonachtig in New York. Jazzmeia ademt een intense doelbewustheid uit, met opwindende versies van standards, hard bop hymnes, spirituals en eigen composities met veel vaardigheid en spontaniteit.


In samenwerking met Theater aan het Vrijthof


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}