Event

maandag 28 januari 2019

All Star Jamsession

Gratis

Jazz op zijn puurst! Deze All Star Jamsession featured als speciale gasten saxofonist Ben van Gelder, gitarist Reinier Baas en toetsenist Mike Roelofs.

Jazz Maastricht & Conservatorium Maastricht presenteren maandelijks in Café Charlemagne een swingende jazz avond met de beste talenten uit Limburg, Vlaanderen en daarbuiten. Van sprankelend jong talent tot de gevestigde jazz cats uit de Euregio. Elke maand, onder leiding van de Belgische trompettist Carlo Nardozza, staat de ‘House Band’ met een nieuwe combinatie van jazz artiesten op het podium. Improvisatie, muzikale ontmoetingen, op het scherpst van de snede, ruimte voor muzikanten uit het publiek om ook mee te spelen, en dat alles met een goed glas Belgisch bier in de hand. Jazz zoals jazz hoort te zijn.

Special guests

Reinier Baas: dé jonge gitarist van Nederland. Uitgesproken, speels en een echte alleskunner.

Ben van Gelder: één van de beste saxofonisten van zijn generatie. New York jazz sound, fantastische techniek.

Mike Roelofs: begenadigd pianist met een voorliefde voor oude toetsinstrumenten (Hammond, Rhodes).

Carlo Nardozza

Geboren te Genk (BE), cum laude afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht, en bekend van zijn groepen als het Carlo Nardozza Quintet (twee albums) en de Jeff Herr Corporation (twee albums). Jarenlang was hij ook vast onderdeel van de Henri Texier Red Route Quintet, onder leiding van de sterbassist Henri Texier. Daarnaast speelt hij veelvuldig in ‘de Muze Jazz Orchestra’, ‘OTO-Machine, en met zijn nieuwe project ‘Bocca al Lupo’.

All-Star House Band

  • Mathias Nowak – Contrabas (DE)
  • Arnaud Gerritse – Drums (NL)
  • Joachim Schönecker – Gitaar (DE)
  • Joachim Junghanss – Piano (DE)

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van regionale samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}