Event

maandag 11 februari 2019

All-Star JAM! ft. Rob Bruynen & Lennert Baerts

Gratis

Jazz op zijn puurst! De All-Star Jam! van februari belooft een bijzondere te worden met special guests Rob Bruynen en Lennert Baerts!

Jazz Maastricht & Conservatorium Maastricht presenteren maandelijks in Café Charlemagne een swingende jazz avond met de beste talenten uit Limburg, Vlaanderen en daarbuiten. Van sprankelend jong talent tot de gevestigde jazz cats uit de Euregio. Elke maand, onder leiding van de Belgische trompettist Carlo Nardozza, staat de ‘House Band’ met een nieuwe combinatie van jazz artiesten op het podium. Improvisatie, muzikale ontmoetingen, op het scherpst van de snede, ruimte voor muzikanten uit het publiek om ook mee te spelen, en dat alles met een goed glas Belgisch bier in de hand. Jazz zoals jazz hoort te zijn.

Special guests

Rob Bruynen: trompetist Rob Bruynen speelt sinds jaar en dag met het wereldberoemde WDR Bigband Köln. Dit met meerdere Grammy’s bekroonde gezelschap heeft het podium gedeeld met grootheden zoals Quincy Jones, Maceo Parker en Phil Collins. Bruynen’s speelstijl laat zich vormen door zijn onstilbare drang om te ontdekken.

Lennert Baerts: voormalig voetballer Lennert Baerts ruilde het aluminium van de doelpalen in voor het koper van zijn saxofoon. Met zijn formatie FONS speelde hij onlangs nog op Jazz Middelheim waar hij het podium deelde met Logan Richardson. Baerts speelt met de grens tussen compositie en absolute vrijheid.

Carlo Nardozza

Geboren te Genk (BE), cum laude afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht, en bekend van zijn groepen als het Carlo Nardozza Quintet (twee albums) en de Jeff Herr Corporation (twee albums). Jarenlang was hij ook vast onderdeel van de Henri Texier Red Route Quintet, onder leiding van de sterbassist Henri Texier. Daarnaast speelt hij veelvuldig in ‘de Muze Jazz Orchestra’, ‘OTO-Machine, en met zijn nieuwe project ‘Bocca al Lupo’.

All-Star House Band

  • Mathias Nowak – Contrabas (DE)
  • Arnaud Gerritse – Drums (NL)
  • Joachim Schönecker – Gitaar (DE)
  • Joachim Junghanss – Piano (DE)

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van regionale samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}