Event

maandag 18 november 2019

All-Star JAM! | Bram Weijters

Gratis
21.00

Er staat weer een nieuwe JAM! sessie klaar voor muziekmakend, drummend en blazend Maastricht, oud en vertrouwd bij Cafe Charlemagne!

Jazz Maastricht, Motives for Jazz (BE) & Conservatorium Maastricht presenteren maandelijks in Café Charlemagne een swingende jazz avond met de beste talenten uit Limburg, Vlaanderen en daarbuiten. Van sprankelend jong talent tot de gevestigde jazz cats uit de Euregio. Elke maand, onder leiding van de Belgische trompettist Carlo Nardozza, staat de ‘House Band’ met een nieuwe combinatie van jazz artiesten op het podium. Improvisatie, muzikale ontmoetingen, op het scherpst van de snede, ruimte voor muzikanten uit het publiek om ook mee te spelen, en dat alles met een goed glas Belgisch bier in de hand. Jazz zoals jazz hoort te zijn!

Bram Weijters
Bram Weijters is al jaar en dag een bekende in de Belgische jazz scene. Na studies aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel legde Weijters zich toe op zijn instrument van voorkeur: de piano. Naast zijn pianospel is Weijters ook zeer actief in het componeren van muziek met een nadruk op jazz en alternatieve muziek. Hij was ook te zien bij VPRO Vrije Geluiden met zijn Bram Weijters’s Crazy men, een formatie welke teruggrijpt naar de roots van Belgische fusion en jazzrock.

Band en sessie onder begeleiding van Carlo Nardozza
Geboren te Genk (BE), cum laude afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht, en bekend van zijn groepen als het Carlo Nardozza Quintet (twee albums) en de Jeff Herr Corporation (twee albums). Jarenlang was hij ook vast onderdeel van de Henri Texier Red Route Quintet, onder leiding van de sterbassist Henri Texier. Daarnaast speelt hij veelvuldig in ‘de Muze Jazz Orchestra’, ‘OTO-Machine, en met zijn nieuwe project ‘Bocca al Lupo’.

All-Star House Band

  • Carlo Nardozza – Trompet (BE)
  • Mathias Nowak – Contrabas (DE)
  • Arnaud Gerritse – Drums (NL)
  • Joachim Schönecker – Gitaar (DE)
  • Joachim Junghanss – Piano (DE)

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van regionale samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}