Event

maandag 16 december 2019

All-Star JAM! | Frank de Ruyter

Gratis
21.00

Er staat weer een nieuwe JAM! sessie klaar voor muziekmakend, drummend en blazend Maastricht, oud en vertrouwd bij Cafe Charlemagne!

Jazz Maastricht, Motives for Jazz (BE) & Conservatorium Maastricht presenteren maandelijks in Café Charlemagne een swingende jazz avond met de beste talenten uit Limburg, Vlaanderen en daarbuiten. Van sprankelend jong talent tot de gevestigde jazz cats uit de Euregio. Elke maand, onder leiding van de Belgische trompettist Carlo Nardozza, staat de ‘House Band’ met een nieuwe combinatie van jazz artiesten op het podium. Improvisatie, muzikale ontmoetingen, op het scherpst van de snede, ruimte voor muzikanten uit het publiek om ook mee te spelen, en dat alles met een goed glas Belgisch bier in de hand. Jazz zoals jazz hoort te zijn!

Special guest: Frank Deruytter
Frank Deruytter is sinds jaren een top-saxofonist die met tal van binnen- en buitenlandse artiesten samenwerkte. Hij is van vele markten thuis, maar voelt zich het best in zijn sas in een funky setting. Hij is aan het werk te horen op een ontelbaar aantal cd’s, en de voorbije paar jaar bracht hij albums uit onder eigen naam met het Frank Deruytter Quartet.

Carlo Nardozza
Geboren te Genk (BE), cum laude afgestudeerd aan Conservatorium Maastricht, en bekend van zijn groepen als het Carlo Nardozza Quintet (twee albums) en de Jeff Herr Corporation (twee albums). Jarenlang was hij ook vast onderdeel van de Henri Texier Red Route Quintet, onder leiding van de sterbassist Henri Texier. Daarnaast speelt hij veelvuldig in ‘de Muze Jazz Orchestra’, ‘OTO-Machine, en met zijn nieuwe project ‘Bocca al Lupo’.

All-Star House Band

  • Mathias Nowak – Contrabas (DE)
  • Arnaud Gerritse – Drums (NL)
  • Joachim Schönecker – Gitaar (DE)
  • Joachim Junghanss – Piano (DE)

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van regionale samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}