Terug naar alle evenementen

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held (NL/DE) + Julia Warren solo (CA)| THE POP-UP JAZZCLUB

  • Kumulus Maastricht 89 Herbenusstraat Maastricht, LI, 6211 RB Netherlands (kaart)

THE POP-UP JAZZCLUB PRESENTS:

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held (NL/DE)
Julia Warren solo (CA)

Locatie: Kumulus Theater Maastricht

Inloop: v.a 19.30
Start concert: 20.00
Einde: 23.30

 

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held (NL/DE)

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een intelligente synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. De ene avond deelt hij het podium met Benjamin Herman in een hardbop- programma, de volgende avond geeft hij zich over aan vrije improvisaties om later in de week een funksessie te leiden waar hij experimenteert met gitaareffecten op zijn sax. Tussendoor verdiept hij zich in de pianowerken van Claude Débussy.

In 2006 start Blom met gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink het Jasper Blom Quartet waarin alle mogelijke invloeden samenkomen. Voor dit concert nodigt Jasper Blom Quartet een speciale gast uit: de Duitse pianist Pablo Held, onder andere bekend van zijn baanbrekende Pablo Held Trio, door John Scofield gedoopt tot ‘one of the best groups of today's music’.

Line-up:
Jasper Blom - tenorsax
Jesse van Ruller - gitaar
Pablo Held - piano
Frans van der Hoeven - contrabas
Martijn Vink - drums

 

Julia Warren Solo (CA)

With a 93 year old saxophone as the vessel to play, I share my adventures in fearless music-making!

                                    - Julia Warren

 

Julia Warren Solo (CA)

De saxofoniste Julia Warren heeft het bruisende Montréal verruilt voor Maastricht. Het begint bij een 93 jaar oude zilverkleurige saxofoon die uiteindelijk heeft geleidt tot haar eigen geluid; diep, speels, eerlijk en expressief.

Als geliefde figuur in vele muziekscènes brengt een optreden van Julia Warren bijzondere artiesten uit de hele wereld samen - uit Nederland, Montréal, Istanbul, Sint Maarten, Zuid-Korea, en daarbuiten. Het kerncollectief van muzikanten en dansers heeft alle leeftijden, vele plaatsen en verschillende ruimtes geroerd. Van straat tot podium, hun creatieve muziek met vele namen is uitgevoerd op oude bruggen, kunstig obscure hangplekken, en op veel verschillende locaties en festivals zoals het Montréal International Jazz Festival, So What's Next? festival en Jazz Out Fest Limburg. Nu staat Warren solo op het podium en brengt ze een live saxofoonimprovisatie met een samengestelde set van originele en gesampelde tracks.

Line-up:
Julia Warren - saxofoon

 

The Pop-up Jazzclub 

Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een rasechte Jazzclub. Maastricht’s eigen Jazzclub, die dit seizoen extra feestelijk zal zijn want Jazz Maastricht viert haar 20-jarig jubileum!

The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraar elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale beleving.  Een plek voor iedereen die samen met andere muziekliefhebbers van het verleden en het heden van de jazz wil genieten. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuw talent, traditionele jazz tot modern en crossover, de concerten van The Pop-up Jazzclub bieden een inspirerende ervaring voor elke jazz liefhebber.

Deze voorstelling komt tot stand in samenwerking tussen Jazz Maastricht en Theater aan het Vrijthof


Vorige
Vorige
15 april

JazzOut Fest Limburg - ZA 15 APR | Venlo

Volgende
Volgende
2 mei

Tim Finoulst Trio | LUMIERE JAZZ NIGHTS