Event

woensdag 27 september 2017

EUJazz Night III

20.30–23.00 Ainsi

VERREWEG DE BESTE JAZZ

Na twee uitverkochte edities zijn we terug met de EU Jazz Nights! Tweemaal per jaar selecteren we de beste jazzbands in de regio om op te treden tijdens ons minifestival in de AINSI. De regio van Maastricht barst van het  jazztalent en we zijn erg blij deze editie de volgende namen te presenteren: Mike Roelofs (NL), Trillmann (DE) en het Marc Huynen Quintet (NL)!

Mike Roelofs (SOLO)

Zelf omschreven audio-avonturier Mike Roelofs is zeer bekend in Limburg als pianist. Daarnaast is hij sterk in improvisatie en werkt hij regelmatig samen  met topartiesten in de Nederlandse jazzscene. Hij brengt impressionistische werk van zijn solo programma ‘Leaving the Valley of the Shadow’.


Trillmann

Vier van de beste jonge jazzmuzikanten in Duitsland, hoewel Trillmann eigenlijk geformeerd is in New York. Ook al hebben alle kwartetleden prijzen gewonnen (waaronder drummer Eva Klesse de Echo Jazz Newcomer, Duitsland belangrijkste jazzprijs, en Florian Herzog de Maastricht Jazz Award Professional) besloten ze om virtuositeit te vermijden ten faveure van een minimalistische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door subtiele interacties die de muziek toestaat voor zichzelf te spreken.

Line-up
Fabian Willmann – sax
Janning Trumann – trombone
Eva Klesse – drums
Florian Herzog – bas


Marc Huynen QUINTET

Trompettist Marc Huynen is een institutie in Limburg. Hij studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls. Samen met anderen heeft hij opgetreden met de Glen Miller Orchestra en de WDR Big Band. Daarnaast heeft hij artiesten begeleid als Toots Thielemans en Rowwen Hèze. Om deze lijst af te sluiten, is hij ook nog eens de medeoprichter en muzikaal directeur van de Mo’Jones Big Band. Marc Huynen neemt een selectie van Limburgs beste jazzartiesten met zich mee om samen werk van zijn laatste CD ‘Sad Songs and Groovy Tunes’ ten gehore te brengen.

Line-up
Marc Huynen – trompet
Simon Oslender – toetsen
Jo Didderen – bas
Peter Hermesdorf – sax
Jeromè Cardynaals – drums

 

Denk aan

Craig Taborn, Brad Mehldau, John Zorn

Laatste plaat

Sad Songs & Groovy Tunes (2016)

Links

Marc HuynenMike RoelofsTrillmann


Music player

{{playlist.user.username}}

{{playlist.title}}

Jazz Maastricht playlist
{{ currentTime / duration }}